снимка: МВРНяма нито едно обаждане на ало-измамници от Румъния за

...
 снимка: МВРНяма нито едно обаждане на ало-измамници от Румъния за
Коментари Харесай

Няма нито едно обаждане на ало-измамници от Румъния за България, след като бе разбита групата

 

фотография: Министерство на вътрешните работи

Няма нито едно позвъняване на ало-измамници от Румъния за България. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев след разбиването на групата. 
Специализираната прокуратура ще внесе искане в Специализирания углавен съд за задържане под стража на петима от участниците в проведената незаконна група за телефонни измами, арестувани след акция в Горна Оряховица и в София, оповестиха от спецпрокуратурата.

На другите шестима от групата, арестувани в Румъния с европейска заповед за арест, ограничения за неотклонение ще се гледат след връщането им в България.

Разбитата незаконна група от ало-измамници е работила на територията на България и Румъния от началото на 2017 година до разбиването ѝ при интервенцията в Горна Оряховица преди дни. Престъпниците са лъгали хора за 2 млн. лв..

Престъпната група е работила и е провеждала позвъняванията от Румъния. В схемата са взели участие 25 души, 9 от тях са престъпно проявени и осъждани. На част от тях има издадени европейски заповеди за арест.

Голяма част от ало-измамниците са били в роднинска връзка, в това число и " мулетата ", които са пренасяли парите от жертвите до групата. При акцията на полицията са тествани 17 адреса в България и Румъния, конфискувани са 133 мобилни апарата, най-вече остарели модели, 137 сим карти.

На територията на Румъния групата е настанявана в хотели, къщи за посетители, откъдето са правени стотици хиляди позвънявания на територията на България.  / dnes.dir.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР